Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A botulinum toxin, ismertebb nevén a Botox rendkívül sikeresen alkalmazható kozmetikai célokra. Az arc felső harmadában kialakuló mimikai ráncok elsimítására a legkevésbé megterhelő, biztons - Arcplasztika magazin
részletek »

Botox a szem környéki ráncokra

Idővel az arcbőrünk elveszíti feszességét és a korábban alkalmazott eljárások, kozmetikai készítmények és kezelések sem elég hatásosak megőrzésére, ezért az arcplasztika mindazok számára ajánlott, akik látványos javulást, fiatalosabb bőrt szeretnének
Arcplasztika magazin
Itt vagy: Arcplasztika magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Botox a szem környéki ráncokra
Botox a szem környéki ráncokra
Botox
A botulinum toxin, ismertebb nevén a Botox rendkívül sikeresen alkalmazható kozmetikai célokra. Az arc felső harmadában kialakuló mimikai ráncok elsimítására a legkevésbé megterhelő, biztonságos és hatékony eljárás.
A botulinum toxint már a nyolcvanas évektől gyógyszerként használják a szemészetben és az ideggyógyászatban előforduló-izomgörccsel, fokozott izomtónussal járó-állapotokban. A módszer felfedezője, Alastair Carruthers évek óta használja a Botox injekciót az arc mimikai ráncainak (és a kórosan fokozott izzadás) kezelésére.

A botulinum toxin gátolja a perifériás idegről az izomzatra terjedő ingerület átvitelét, ezzel akadályozva meg az adott izom megmozdítását. A Botox egyszeri injekciója négy-hat hónapig reverzibilisen (visszafordítható) gátolja a kezelt izmok működését. Az izom nem kap parancsot és ezért ellazult állapotban marad.

Kezelés menete

A pácienst felvilágosítják a beavatkozás módjáról, céljáról és tájékoztatják a javasolt kezelés lehetséges szövődményeiről, veszélyeiről is. Az injekciót igen finom tűvel adják a kezelendő izomba, az eljárás csaknem fájdalommentes. A szúrások pontos helyét és a beadandó toxin mennyiségét a kezelőorvos a beteg vizsgálata során határozza meg.
Hirdetés

A szem környéki problémák megoldására két terület beinjekciózását ajánlják. Az orrgyök feletti ráncokat, a szemöldököt össze és lefelé húzó izmok okozzák. Ezért a botulinum toxint az orrgyöknél a középvonalban és a szemöldök középső harmada felett adják be. Ezzel elérhető, hogy a páciens ne húzza össze a szemöldökét, ne hunyorogjon. Az izom ellazításával kisimul a szemöldök és az orrgyök környéke, a ráncok láthatatlanná válnak.

A szem oldalsó szélénél kialakuló szarkaláb ráncokat a ráncok közötti izomszakaszba adott injekcióval lazítják el. Ennek a területnek a relaxált állapota szintén megakadályozza a hunyorgást, mely nagyban felelős a probléma kialakulásáért.

A Botox kezelés eredménye kettő-öt nap múlva jelentkezik, hatása a második héten maximális, és három-hat hónapig tart. A ráncok a kezelést követő néhány nap alatt elsimulnak, az arcvonások természetesebbé, lágyabbá válnak, a páciens kipihentnek és fiatalabbnak tűnik.

A toxin hatása fokozatosan gyengül, hónapok elteltével visszaáll az eredeti állapot. A kezelés megismételhető, ilyenkor a hatása hosszabb ideig tart. Mellékhatások nagyon ritkán fordulnak elő, leggyakoribb az injekció helyének bepirosodása, esetleg fejfájás.

Ellenjavallatok

A kozmetikai célú botolinum toxin használata nem javasolt terhesség, szoptatás idején, allergia vagy az adott terület gyulladásakor, izomgyengeséggel járó betegségek, alvadási zavarok vagy alvadásgátló kezelések esetén.

A Botox kezelések előnyei

- A beavatkozás tíz-húsz perces ambuláns kezelés alkalmával elvégezhető
- A páciens nem esik ki a munkából
- Eredménye gyorsan látható
- A nem kívánt mellékhatások reverzibilisek-ha a páciens nem elégedett fokozatosan helyreáll a kiindulási állapot-ellentétben egy elvégzett plasztikai műtét végleges eredményével.
Szólj hozzá a cikkhez
Címkék - ,plasztikai sebészet, szemhéj, szemplasztika, botox
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2011-09-08 12:05:48
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü